Klubben

Banerapport 4 mars!

Av: Elin Ingvaldsen  |  Publisert: 4. mars 2024  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Vinterdekket, snø og is er fjernet fra greenene. Her kan du lese siste nytt fra banesjefen.

Banerapport 4 mars,

Velkommen tilbake til nok en sesong her på Hauger!

Vårt greenkeeper-team har i vintermånedene vært opptatt med å vedlikeholde vår maskinpark, der over 40 ulike maskiner skal betjenes totalt. Vi er snart i mål denne oppgaven og vårt fokus skifter sakte, men sikkert tilbake til banen igjen.
I vintermånedene vi har bak oss har vi fått enorme mengder snø og mer tid enn forventet ble dedikert til å holde veier og visse områder av banen åpen.


De store snømengdene har fungert som et godt isolasjonsdekke for gresset. Temperaturene har vært kalde, men stabile, og ikke varierende fra + til – grader – noe som kan være skadelig for gresset.

I november, like før det første snøfallet, handlet vi raskt og klarte å få alle greener dekket med duker, bortsett fra greenene 7, 11 og 16 som vi har kommet frem til at ikke ville ha nytte av å dekkes til. Denne beslutningen vil også fungere som en test, slik at vi kan se om det er store ulikheter på greener med og uten dekke.

Den 23. februar følte vi at tiden var inne for å begynne å fjerne snø fra greenene. Green 7, 11 og 16 ble tatt først og er nå snø- og isfri. Vi har også fjernet all snø og plast på de øvrige grenene, ettersom det er anbefalt å kun dekke grenene i 120 dager. Vi takker for all hjelp fra dugnadsgjengen som kom på kort varsel og hjalp oss med dette lørdag 2 mars. Selv om greenene ser sunne og grønne ut akkurat nå, er det for tidlig å komme med noen konkret informasjon om plantetilstanden. Vi ser at det er kuldeperiode på gang igjen, så greenene er nå dekket med vekstduker som lar planten puste, og samtidig beskytter den fra de kalde elementene som vi ofte opplever i mars. Vårt fulle fokus er nå å bringe banen gjennom denne vanskelige værperioden så sunt som mulig.


Baneavdelingen har også vært opptatt med å analysere banevedlikehold fra tidligere år for å se på muligheter der vi kan forbedre oss og samtidig holde tritt med nye utviklinger i bransjen. Vi har konkludert med at den mest effektive, sikre og mest ansvarlige veien fremover, økonomisk og miljømessig, er å gå over til en mer automatisert klippeteknikk ved bruk av roboter for å hjelpe oss med vårt daglige klippeprogram. En grundig undersøkelse av alle aspekter av denne praksisen garanterer oss mer forutsigbare resultater på alle fronter. Dette vil komplimentere et sterkt greenkeeping team som vi også har på plass. Mer informasjon om alt dette vil følge i de kommende ukene.

Som alltid er vår mer umiddelbare oppgave å få driving rangen opp og gå så snart som mulig. Vårt eneste mål er å få den snø- og isfri. Så snart dette skjer, uavhengig av nattetemperaturer, kan vi begynne å slå ut igjen. La oss håpe været er med oss de neste ukene.

Med vennlig hilsen
Eoin og baneteamet  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her