Klubben

Banerapport 31.5.2019

Av: Elin Ingvaldsen  |  Publisert: 31. mai 2019  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Her kommer en liten rapport fra banesjefen om utfordringer og planer for banen fremover.

Vi er allerede 6 uker inn i sesongen 2019. Etter en brå og travel start begynner ting nå å roe seg ned.
De store temperatursvingningene, med 0 grader i morges, har vært den største utfordringen for oss for å få alle områder av banen opp på et ønsket nivå.


Greenene:
Vi har alltid størst fokus på greenene, og utviklingen så langt har vært veldig tilfredsstillende. Vi har nå en hastighet på greenene på 9,5 stimpmeter, klipper de på en 3 mm høyde og ruller greenene jevnlig. Tilbakemeldingene vi har fått så langt er også svært positive. Green nummer 8 har hengt litt etter, men vi er også nå nede på 3 mm her. Vår største utfordring nå er ujevnheter men vi dresser og gjødsler jevnlig, og ser bedringer daglig.
Før sesongen var det planlagt en ombygging og se-såing av green 8, da vi tidligere år har hatt store vinterskader her. En del av arbeidet besto av å fjerne gresset på denne greenen. Men da vi så de gode forholdene på de øvrige greenene øynet vi muligheten for tidlig baneåpning. Vi besluttet derfor å utsette dette arbeidet til høsten.
Tee-steder:
Den siste uken har vi sett store forbedringer på tee-stedene. I dagene fremover vil vi fokusere ekstra på tee-stedene ved å lufte samt å vertikal-så dem. Tee-stedene på hull 4,5 og 7 er ferdig renovert og åpnet for spill. Tee-49 på hull 6 vil først åpne om et par uker, da vi skal installere vanningssystem her.
Fairways:
Fjorårets varme sommer forårsaket stor belastning på våre fairways, men vi ser nå daglige forbedringer. Alle fairways har blitt sådd en gang, men de kalde temperaturene har ikke gitt dette arbeidet full effekt. Vi ser nå heldigvis tegn på bedring av hull 14, etter et intenst vedlikeholdsprogram.
Nytt toalett på hull 7:
Vi har i oppstarten hatt fult fokus på å få banen opp på en optimal standard, og dermed satt flere andre prosjekt på vent. Med sesongen godt i gang, er planen nå å fullføre arbeidet med toalettet på hull 7 i løpet av et par uker.
Dog Leg hull 6:
Vi har nå fullført arbeidet med å fylle igjen høyre side av dog leggen på hull 6. Området er nylig sådd og vi venter på at gresset skal etablere seg godt her før vi åpner området for spill.
 
Planlagt arbeid:
- Fylle sand i bunkere
- Lufte alle greener, området rundt greenen og tee-stedene
- Intenst vertikalskjæringsprogram