Klubben

Banerapport 23 mars 2020

Av: Elin Ingvaldsen  |  Publisert: 23. mars 2020  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Det er vår i luften og det kribler i golffingrene. Arbeidet med å få banen i best mulig stand til åpning er i full gang :)

Banerapport 23. mars 2020

I disse vanskelige tider, er tankene på en ny golfsesong et lyspunkt for mange.
Vi kan rapportere herfra at banen generelt har kommet seg gjennom vinteren i veldig bra stand. Alle greenene er mer eller mindre så bra som vi kunne håpet på for denne tiden av året, med unntak av de lave områdene foran på green 7 og bakerst på nummer 11 (30 m2). De siste dagene har vi hatt litt høyere temperatur i bakken, og da har vi kunnet både så og gjødsle alle greenene.
 
Grunnen til at vi har sådd nå, er et ønske om å reintrodusere noe av det finere gresset som vi har mistet de siste årene grunnet vinterskader. Vi har nå en fantastisk mulighet til å bygge på det vi allerede har og vil fortsette denne prosessen gjennom hele sesongen. Planen fremover nå er å rulle, klippe og lufte greenene ofte, slik at vi kan forbedre overflaten ytterligere når temperaturen øker fremover.

Utslagssteder og fairways har også lite eller ingen vinterskader, men vi opplever fortsatt litt etter-effekt av den varme sommeren i 2018 på våre fairways. Vi vil gjennom hele sesongen vertikalskjære og så om jevnlig for å forbedre situasjonen, samt gjeninnføre et top-dressing program, slik at overflaten på disse områdene kan forbedres ytterligere.

Vi har gjennomført en generell oppgradering av anleggsveiene rundt banen, da flere av disse har fått en del skader gjennom vinteren.
 
   
 
 
Vi åpnet rangen allerede 7. januar i år, og har hatt godt med besøk i hele perioden. På grunn av Corona viruset, har vi dessverre måttet stenge denne inn til videre.

Bunkerne våre trenger sårt litt oppmerksomhet før sesongen setter i gang, og vi håper å komme i gang med dette arbeidet i nærmeste fremtid. Så snart vi ser at nattetemperaturene øker, vil vi også sette i gang vanningssystemet.

Vi vil jevnlig gi dere oppdateringer her på hjemmesiden vår om status på banen og arbeidet vi legger ned, for å gi dere en best mulig bane når vi kan åpne.