Klubben

Nytt proteam på Hauger

Av: Joachim Lange  |  Publisert: 5. april 2021  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Møt årets instruktør team

Før vi introduserer proene våre vil vi bare informere om at golfbox nå er åpnet for protimebestilling. Vi avventer kurs påmelding etter nærmere informasjon fra regjerningen og idrettsforbundet om kurs i gruppe. Men tilbudene kommer:-)

Da er det bare å booke timer.

Nytt for året er betaling i forkant...


Proene våre;


Head pro - Joachim Lange
Joachim er inne i sin 16 sesong som head pro på Hauger og han har vært pro siden 2001. 2006 fullførte han PGA of America sitt 6-årige program (som eneste nordmann) og ble nr. 1 av 120 studenter i sitt kull. Gjennom PGA of America har han vært heldig å ha kurset med eller fått undervisning av mange av de best rangerte golfinstruktørene i verden; blant andre Leadbetter, Hardy, Harmon, Pelz, Flick, Suttie, Rose, Nilsson, Marriott og Foley.

Videre er han autorisert TPI-instruktør på level 1, level 2 og level 3, og autorisert TPI-juniortrener. Dette betyr at han har nødvendig kunnskap til å teste fysiske begrensninger og styrkenivået hos ulike typer mennesker i golfsammenheng.

Han jobbet som pro i Kentucky i 6 år før han flyttet hjem til Norge. Før dette hadde han fullt scholarship i 1. div på college i USA, samt konkurrert på flere miniturer i USA.

Alle golfspillere er forskjellige. Kroppsfasong, bevegelighet, skader, nivå, mål, styrker og svakheter. Det finnes ikke noe riktig eller galt og det er mange måter å komme inn i ballen på. Målet er å få bevegelsen inn og igjennom ballen på en mest mulig effektiv måte ut ifra dine forutsetninger. La ballbanen være din lærer! Viktig å holde informasjonen enkel med øvelser som gjør det lettere å få til det vi sammen er ute etter. Målet er at du som spiller skal kunne øke forståelse/følelsen for egen sving og etter hvert være din egen coach.
Vi skal sammen ha det gøy og utvikle oss som golfspillere, velkommen!
 
Joachim vil ha mange forskjellige typer kurs, protimer og fittings.


Performance Coach - Peter Kaensche
Peter Kaensche har blitt trener etter en lang karriere som profesjonell spiller. Peter vant sitt først NM i 1999. Som amatør var han med på flere landslag og vant Nordisk i 2000. Han har spilt for Norge i flere EM, WM og i de største amatørturneringene, som British AM. Han ble i 2002 profesjonell og kvalte så inn til European Challenge tour hvor han har mange topplasseringer og en andreplass som beste. Han har spilt internasjonalt på høyere nivå i ca 15 år, på tourer som Europeantour, Challengtour og Sunshine tour i Sørafrika og har vunnet to ganger på Nordic Leauge.
 
I årene som spiller har Peter bygget opp en solid erfaring som han tar med seg inn i rollen som trener. Han har spilt med noen av verdens beste spillere, som Koepka, Hovland, Bjørnstad, Hatton, Molinari, Wiesberger, Olesen, Noren, Stenson, Hanson, Khoronen, Søderberg, Illonen, Blixt, Donaldson, Langer og Grace, for å nevne noen. Og trent med kjente trenere som Simon Holmes, Pete Cowen, Fredrik Jendelid, Jon Karlsen, Leadbetter -og klubbens Head pro, Joachim Lange.
 
Peter jobber også på Norges Toppidrettsgymnas som assisterende sportsjef, hvor han trener noen av Norges beste juniorer. Ved siden av dette tar Peter en høyere trenerutdanning i regi av Olympiatoppen og NTNU, «Topptrener 2». 
Hans filosofi er Performance relatert trening. Og med utgangspunkt i fysiske forutsetninger, jobber han med din grunnteknikk (basics), en enkel og effektiv teknikk. Mye av treningen handler om å tilpasse treningen med utfordrende øvelser for at du skal mestre spillet og utvikle deg som golfer.
Peter bruker video og andre tekniske hjelpemidler i treningen.
I tillegg har han god oversikt over statistikk og nivået på de forskjellige delene av spillet. Med Peters erfaring kan han også bistå med strategi og trening ute på banen.
 
Email - kaensche@hotmail.com

Peter vil holde elitetreninger samt noen grupper og protimer.

Teaching pro - Thomas Lund (delansvar Groruddalen GK)
Jeg har tidligere spilt profesjonelt, før jeg gikk over i trenerrollen og har en bred erfaring med spillere fra både klubb-nivå og tour-spillere.
Jeg har tidligere jobbet på Haga, Onsøy og Grønmo. De siste årene har jeg jobbet med eiendomsutvikling/forvaltning. Jeg har en bachelor i økonomi og har studert i Sverige under PGA of Sweden. 
 
Som coach ønsker jeg å dele av mine erfaringer som spiller og coach og ikke minst av mine generelle golfkunnskaper. For meg er det viktig at alle kan få oppleve gleden av å spille golf, uansett ferdighetsnivå og målsetning. Golf er en idrett for alle, store som små.
 
For meg er det viktig at alle skal ha det gøy samtidig som de kan utvikle seg som golfspillere! Jeg har erfaring med instruksjon av både nybegynnere, viderekomne og elitespillere. Med enkle grep og økt forståelse om golfsvingen og spillet, vil man få jevnere prestasjoner og mer glede av golfen, derfor tilpasser instruksjonen til hver enkelt person, slik at man kan jobbe med de forutsetningene og det potensialet hver enkelt spiller har. økt forståelse og kunnskap om eget golfspill, vil man få bedre prestasjoner og mer glede av golfen.

Email - thomas@tlgolf.no

Thomas vil ha noen grupper, junioransvar, samt en del protimer og fittinger.

Teaching pro - Marie Høgmoen (delansvar Hakadal GK)
Marie Høgmoen har sagt ja til å hjelpe oss litt med dame- og jente-treningene i år!
Marie har lang erfaring fra golfmiljøet. Hun har tidligere jobbet i proshopen på Drøbak Golfklubb, spilt på elitenivå i Norge, PGA Cub Professional utdannet ved Høgskolen i Innlandet, og jobbet som pro på Oslo Golfklubb. Nå jobber hun i Acushnet, som har ansvaret for Titleist og FootJoy. 
Marie ser frem til en strålende golfsesong og til å bli kjent med damene på Hauger Golfklubb!

Email - marie.hogmoen@hotmail.com

Marie vil ha dametreninger og jentetreninger annen hver mandag. Protimer vil være begrenset.
 
Teaching pro - Mark Nichols (ansvar Hakadal GK)
Jeg er så takknemlig for at jeg har en jobb som er min største lidenskap. En vanlig dag på jobb for meg er fylt med coaching sessions, og jeg gleder meg alltid til kundene kommer slik at vi kan lære nye ting om golf, og kanskje også om oss selv. Jeg er en evig student av spillet, som alltid søker å finne nye verktøy til kundene mine.  
En stor del av å drive med golf handler om å spille, men det handler ikke alltid om resultat. Det er også viktig å være tilstede med sine medspillere, og ta inn de vakre omgivelsene en golfbane har å by på. Denne delen av spillet kalles ‘The walk and talk’. I løpet av de 4,5 timene det tar å fullføre en 18-hulls runde, bruker man i snitt 30 minutter på selve spillet.  Å være til stede både mentalt og fysisk, både i spillet og utenom, gjør at vi lettere kan fokusere på hvert enkelt slag som til sammen utgjør de 30 minuttene. Jeg har spilt på ca 500 forskjellige baner, og er veldig takknemlig for hver gang jeg spiller en bane, enten den er gammel eller ny for meg.

PGA Class A Pro Norge
Ballerud Golf Coach siden 2000
Extraordinary Golf Coach 2014
Kongsberg Golf Klubb 2020
Email - mark@nicholsgolf.no      

Mark vil holde til på Hakadal.

Vi gleder oss til åretssesong og ønsker alle og enhver når sine mål:-)