Klubben

Bookinginfo

Av: Elin Ingvaldsen  |  Publisert: 26. april 2021  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Vi har fått mange spørsmål om booking-reglene og tilgangen på banen. Her kommer svarene på de fleste av dem :)

Sesongen er i gang og vi har vært gjennom første spillehelg med fullt trykk av glade men litt frosne spillere.
Med få starttider tilgjengelig har det vært trangt om plassen, og høy aktivitet av "refresh" knappen rundt midnatt når starttidene frigjøres. 
Dessverre har ikke alle som ønsket å spille fått plass, og noen har fått starttid men kanskje ikke den tiden de ønsket.
Med få andre åpne aktiviteter, er det mange som vil ut på banen.
Vi får derfor mange spørsmål om bookingreglene, og vet at det også både diskuteres og ryktes mye.

Her kommer de vanlige spørsmålene, og svar på disse:

Hvorfor er det kun åpnet for starttider mellom kl 11-18?
Det er dessverre fortsatt veldig kaldt, og også meldt kaldt videre utover i uken. Her på Hauger er det derfor fortsatt frostnetter. Dersom det gås på gresset, spesielt greenene, når det er frost, får vi skader som vil følge oss videre utover i sesongen. Vi kan derfor ikke slippe ut spillere før frosten slipper. Det er også frost på kveldene, så av den grunn må vi begrense starttidene til utslag kl 1800. 

Dessverre ser det ut til at varmen ikke er på vei med det første, så det ser ikke ut som vil kunne åpne opp for flere starttider denne uken. Vi tar en ny avgjørelse mandag i uke 18.


Hvorfor kan vi ikke starte på hull 10, og spille back-9?
Vi ønsker alle gode forhold, ikke bare på runden vi skal spille i dag, men videre utover i sesongen. Derfor må banemannskapet få tid og plass på banen. Når vi har frostnetter blir deres vindu veldig kort. De starter arbeidet på front-9, slik at vi rasktest mulig kan åpne hull 1, og vanlig linjestart booking. Deretter konsentrerer de seg om back-9. Dersom vi også lar spillere starte på hull 10, vil deres arbeid forsinkes kraftig. Dette fører da til at de ikke nødvendigvis får gjort alt de skal, samtidig som de forsinker spillet på banen og er mer til hinder for golfspillerne.

Hvorfor kan vi ikke ha shotgun-start som vi har om høsten?
Nå legges grunnarbeidet for gode forhold på banen resten av sesongen. Banemannskapet har mer de skal gjøre nå, enn på høsten. Med frostnetter er derfor arbeidsvinduet for kort til at alt vedlikehold kan gjennomføres med en shotgunstart. Ved en linjestart er kan de jobbe slik at de hele tiden holder seg foran første starttid, og dermed har god tid til alt som skal gjøres. I tilegg er det kun åpnet for selskapsrunder. En shotgun vil samle for mange mennesker samtidig på anlegget, og vil derfor ikke være innenfor gjeldende Covid-19 regler

Når kan vi åpne opp flere starttider?
Det gjør vi så fort temperaturen øker, og det ikke lenger er frost morgen, natt og kveld.

Hvem kan booke 7 dager i forveien?
Det er klubbens aksjonærer og deres gjester (fra andre klubber), sponsorer, medlemmer som leier en spillerett fra en aksjonær og Hauger fleX medlemmer som har betalt ekstra for 7 dagers booking.
Klubbens styre vurderte å kun åpne banen for medlemmer de første par ukene, men vedtok å åpne for alle.
Begrunnelsen ble basert på at aksjonærer uansett ville få booket først, og at det alltid har vært en viktig aksjonærfordel å kunne ta med gjester. 

Hvorfor kan jeg som aksjonær booke inn en gjest fra en annen klubb men ikke en gjest som er medlem på Hauger men har en annen medlemskategori - bestemmer ikke jeg hvem som er min gjest?
Nei, dessverre. Golfbox skiller mellom medlemmer og gjestespillere. En gjestespiller er alltid alle spillere fra andre klubber. Golfbox skiller heller ikke mellom de ulike typer medlemskap i klubben.
Banen settes da først opp med at alle medlemmer kan booke 7 dager i forveien, og at de kan booke inn gjestespillere.
Deretter setter vi opp bookingregler, som enten tillater eller avviser ulike kategorier å booke.
Eksempler på bookingregler er:
- Alle medlemskategorier som ikke er aksjonær avvises inn til 3 dager før starttiden
- Alle Hauger fleX medlemmer avvises før 15 mai
- Alle Hauger fleX medlemmer som har betalt for bonussesongen tillates spill før 15 mai
Det er derfor da ikke mulig i golfbox å avvise et greenfee medlem fra å booke 7 dager før, og samtidig tillate at en aksjonær kan booke dem inn 7 dager før. Det må enten være det ene, eller det andre.


Hvorfor kan ikke jeg som Hauger fleX-medlem booke helg/helligdag eller før 15 mai selv om jeg ikke har betalt for tillegget, men betale greenfee?
Dette er også på grunn av bookingreglene. Vi legger inn greenfee prisene i golfbox, og deretter legger vi inn rabatten de ulike medlemskategoriene skal betale. En aksjonær legges inn med 100 % rabatt, et greenfee medlem legges inn med 100,- kroner rabatt, mens et Hauger fleX medlem også legges inn med 100% rabatt. Det er dessverre ikke mulig å legge inn at et fleX-medlem har 100% rabatt på noen starttider, og 0% rabatt på andre. Derfor må vi for å kunne ha oversikt, sperre tilgang til booking på de tidene som ikke inngår i medlemskapet. 

Jeg ser at spillere som ikke er medlem på Hauger har kunnet booke 7 dager i forveien - hvordan kan det skje?
Det er ikke mulig i golfbox, slik bookingreglene er satt opp, da er de booket inn av en aksjonær. 
Det er viktig å merke seg at flere av Haugers medlemmer også er medlem på andre klubber, og kan ha valgt den klubben som hjemmeklubb. Ettersom man kun har en profil i golfbox, kan man ha flere medlemskap knyttet til samme profil. De kan da booke seg inn med rettighetene de har gjennom sitt medlemskap på Hauger, selv om de bruker medlemsnummeret fra sin andre klubb. 


Jeg ser flere baller på startlisten der alle spillere er medlem på andre klubber - hvorfor?
Dessverre er det mange medlemmer som booker en starttid for å være sikker på å ha mulighet til å spille neste helg. Når vi kommer tettere på helgen ser de at de ikke kan spille, og avbooker. Vi har da kommet innenfor tiden der alle, også gjester kan booke, og det dessverre blir litt tilfeldig hvem som får starttiden. 

Vi håper alle forstår at vi gjør så godt vi kan for å åpne banen for spill så tidlig som mulig hver sesong.
Alle i både administrasjon og styret ønsker at alle får mest mulig golf ut av medlemskapet, og ønsker full bane så ofte som mulig. 
Det er mange hensyn å ta, og mange meninger å forholde seg til.
Vi vil dessverre aldri kunne tilfredsstille alle samtidig, og det vil aldri være plass til alle på de mest populære starttidene. 
Valgene vi tar for klubb og bane er gjennomtenkte, og har som formål å gjøre det best mulig for klubbens medlemmer. 

Vi krysser fingrene for at varmen snart kommer til Hauger, og ønsker dere alle en riktig god sesong!