Klubben

Banerapport 4 august

Av: Elin Ingvaldsen  |  Publisert: 4. august 2021  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Her kommer siste oppdatering fra banesjefen om banens tilstand og jobben som legges ned for å gi dere best mulig bane.

Sesongen fortsetter å være ekstremt travel, og med rekordmange  golfere på banen har vi nok en gang forsøkt å finne nye måter å håndtere slitasje på banen. Generelt holder banen seg veldig bra,  og mye av vår tid går med til å holde  fairways og greener på den standard vi ønsker. Dette gir oss lite tid til å fokusere på ekstra vedlikehold og arbeid, som vi har på listen vår.

Vi har hatt et ganske intenst program for gjødsling, såing,  lufting, vertikalskjæring  og vanning for å prøve å holde tritt med det høye trykket på banen. Dette, sammen med krafig vekst, har hjulpet oss til å produsere gressoverflater som vi er fornøyd med. De siste ukene, etter det svært varme været, har vi kunnet slippe høyden og klippet greenene ned til 3,3 mm. Dette, sammen med vanlig rulling, har brakt hastigheten på greene til over 9 fot.  Før dette, var hovedfokuset å holde greenene i live i den svært intense varmen, noe som betydde at vi måtte være veldig  forsiktige med hvor lavt vi kunne klippe, før vi så et fall i kvaliteten. I tillegg har slitasje på tee-boksene har vært en utfordring. Her igjen har vi  intensivert  divoting-programmet vårt, for å holde kvaliteten oppe. Vi fortsetter å jobbe med bunkere,  og i løpet av de neste ukene vil vi forhåpentligvis ha kommet oss rundt og kunnet forbedre den generelle kvaliteten på de fleste av  dem.

Ettersom vanningssystemet har blitt brukt på maks kapasitet en god stund nå har vi hatt søkelys på å reparere lekkasjer og skadede sprinkelhoder, i tillegg til vedlikehold av pumpestasjonen.
Vi venter fortsatt på at vår nye driving range matte til nordsiden skal ankomme. Vi har blitt lovet en leveringsdato i midten av august.

Covid-19 har også brakt noen utfordrende personalproblemer,  men vi har klart å bygge et team av greenkeeperere som vi er veldig fornøyde med, og en stor takk til dem for alt arbeidet de har gjort.
Verkstedet er også et travelt sted på denne tiden av året med mye vedlikehold og sliping som skal gjøres, samtidig som man må opprettholde god standard på alt av utstyr.

Høstens timeplan er fortsatt travel,  og vårt hovedfokus er å vedlikeholde god kvalitet på greenene og minimere skaden fra det høye volumet av golftrafikk. Vi ser en økning i skade på grunn av mye  nedslagsmerker og divots. Vi ber alle om å fokusere på dette og hjelpe oss med å forbedre banen ytterligere de neste månedene. Vi vil snart arrangere en dugnad for å reparere divots på fairwayene. Vi håper så mange som mulig kan hjelpe til  her ute.