Pro/kurs

Haugers trener team

Proene våre;

Head pro - Joachim Lange
Joachim er inne i sin 16 sesong som head pro på Hauger og han har vært pro siden 2001. 2006 fullførte han PGA of America sitt 6-årige program (som eneste nordmann) og ble nr. 1 av 120 studenter i sitt kull. Gjennom PGA of America har han vært heldig å ha kurset med eller fått undervisning av mange av de best rangerte golfinstruktørene i verden; blant andre Leadbetter, Hardy, Harmon, Pelz, Flick, Suttie, Rose, Nilsson, Marriott og Foley.

Videre er han autorisert TPI-instruktør på level 1, level 2 og level 3, og autorisert TPI-juniortrener. Dette betyr at han har nødvendig kunnskap til å teste fysiske begrensninger og styrkenivået hos ulike typer mennesker i golfsammenheng.

Han jobbet som pro i Kentucky i 6 år før han flyttet hjem til Norge. Før dette hadde han fullt scholarship i 1. div på college i USA, samt konkurrert på flere miniturer i USA.
Joachim sin teori er at alle golfspillere kan utvikle sine ferdigheter, samtidig som man beholder sin egen svingstil. Det samme gjelder trenere. Derfor er han selv oppttatt av å kontinuerlig utvikle seg som trener. Jeg drar ofte på seminarer i utlandet; er med på kurs arrangert av PGA America/ Norge eller andre typer kurs. Alt dette for å utvikles som golfpro. Han holder til på Fornebu under vinteren, velkommen!

Performance Coach - Peter Kaensche
Peter Kaensche har blitt trener etter en lang karriere som profesjonell spiller. Peter vant sitt først NM i 1999. Som amatør var han med på flere landslag og vant Nordisk i 2000. Han har spilt for Norge i flere EM, WM og i de største amatørturneringene, som British AM. Han ble i 2002 profesjonell og kvalte så inn til European Challenge tour hvor han har mange topplasseringer og en andreplass som beste. Han har spilt internasjonalt på høyere nivå i ca 15 år, på tourer som Europeantour, Challengtour og Sunshine tour i Sørafrika og har vunnet to ganger på Nordic Leauge.
 
I årene som spiller har Peter bygget opp en solid erfaring som han tar med seg inn i rollen som trener. Han har spilt med noen av verdens beste spillere, som Koepka, Hovland, Bjørnstad, Hatton, Molinari, Wiesberger, Olesen, Noren, Stenson, Hanson, Khoronen, Søderberg, Illonen, Blixt, Donaldson, Langer og Grace, for å nevne noen. Og trent med kjente trenere som Simon Holmes, Pete Cowen, Fredrik Jendelid, Jon Karlsen, Leadbetter -og klubbens Head pro, Joachim Lange.
 
Peter jobber også på Norges Toppidrettsgymnas som assisterende sportsjef, hvor han trener noen av Norges beste juniorer. Ved siden av dette tar Peter en høyere trenerutdanning i regi av Olympiatoppen og NTNU, «Topptrener 2». 
Hans filosofi er Performance relatert trening. Og med utgangspunkt i fysiske forutsetninger, jobber han med din grunnteknikk (basics), en enkel og effektiv teknikk. Mye av treningen handler om å tilpasse treningen med utfordrende øvelser for at du skal mestre spillet og utvikle deg som golfer.
Peter bruker video og andre tekniske hjelpemidler i treningen.
I tillegg har han god oversikt over statistikk og nivået på de forskjellige delene av spillet. Med Peters erfaring kan han også bistå med strategi og trening ute på banen.
 
Meritter:
  • Norgesmester herrer
  • Nordisk mester lag
  • Norgesmester for lag 4 ganger
  • Vinner på Nordicleauge 2 ganger
  • 2 plass European Challengtour
  • 4 plass DaData Sunshine tour/Europeantour
  • Over 20 plaseringer i top 10 på European Challengetour

Email - kaensche@hotmail.com

Peter vil holde elitetreninger samt noen grupper.

Teaching pro - Thomas Lund (delansvar Groruddalen GK)
Jeg har tidligere spilt profesjonelt, før jeg gikk over i trenerrollen og har en bred erfaring med spillere fra både klubb-nivå og tour-spillere.
Jeg har tidligere jobbet på Haga, Onsøy og Grønmo. De siste årene har jeg jobbet med eiendomsutvikling/forvaltning. Jeg har en bachelor i økonomi og har studert i Sverige under PGA of Sweden. 
 
Som coach ønsker jeg å dele av mine erfaringer som spiller og coach og ikke minst av mine generelle golfkunnskaper. For meg er det viktig at alle kan få oppleve gleden av å spille golf, uansett ferdighetsnivå og målsetning. Golf er en idrett for alle, store som små.
 
For meg er det viktig at alle skal ha det gøy samtidig som de kan utvikle seg som golfspillere! Jeg har erfaring med instruksjon av både nybegynnere, viderekomne og elitespillere. Med enkle grep og økt forståelse om golfsvingen og spillet, vil man få jevnere prestasjoner og mer glede av golfen, derfor tilpasser instruksjonen til hver enkelt person, slik at man kan jobbe med de forutsetningene og det potensialet hver enkelt spiller har. økt forståelse og kunnskap om eget golfspill, vil man få bedre prestasjoner og mer glede av golfen.

Email - thomas@tlgolf.no

Thomas vil ha noen grupper, junioransvar, samt en del protimer og fittinger.
 
Teaching pro - Mark Nichols (ansvar Hakadal GK)
Jeg er så takknemlig for at jeg har en jobb som er min største lidenskap. En vanlig dag på jobb for meg er fylt med coaching sessions, og jeg gleder meg alltid til kundene kommer slik at vi kan lære nye ting om golf, og kanskje også om oss selv. Jeg er en evig student av spillet, som alltid søker å finne nye verktøy til kundene mine.  
En stor del av å drive med golf handler om å spille, men det handler ikke alltid om resultat. Det er også viktig å være tilstede med sine medspillere, og ta inn de vakre omgivelsene en golfbane har å by på. Denne delen av spillet kalles ‘The walk and talk’. I løpet av de 4,5 timene det tar å fullføre en 18-hulls runde, bruker man i snitt 30 minutter på selve spillet.  Å være til stede både mentalt og fysisk, både i spillet og utenom, gjør at vi lettere kan fokusere på hvert enkelt slag som til sammen utgjør de 30 minuttene. Jeg har spilt på ca 500 forskjellige baner, og er veldig takknemlig for hver gang jeg spiller en bane, enten den er gammel eller ny for meg.

PGA Class A Pro Norge
Ballerud Golf Coach siden 2000
Extraordinary Golf Coach 2014
Kongsberg Golf Klubb 2020
Email - mark@nicholsgolf.no      

Mark vil stort sett være på Hakadal og Ballerud.

Teaching pro - Marie Høgmoen (delansvar Hakadal GK)
Marie Høgmoen har sagt ja til å hjelpe oss litt med dame- og jente-treningene i år!
Marie har lang erfaring fra golfmiljøet. Hun har tidligere jobbet i proshopen på Drøbak Golfklubb, spilt på elitenivå i Norge, PGA Cub Professional utdannet ved Høgskolen i Innlandet, og jobbet som pro på Oslo Golfklubb. Nå jobber hun i Acushnet, som har ansvaret for Titleist og FootJoy. 
Marie ser frem til en strålende golfsesong og til å bli kjent med damene på Hauger Golfklubb!

Email - marie.hogmoen@hotmail.com

Marie vil ha dametreninger og jentetreninger annen hver mandag.


Trener 1 ressuresene våre;

Trener 1 oppfølging av nybegynnere - Vigdis Flaat Sørra
46 år gammel opprinnelig fra Overhalla i Trøndelag (tidl.Nord-Trondelag), bodd de siste 25 år i Tromsø/Finnsnes. Som ung spilte jeg fotball, handball drev med friidrett og kjørte Alpint. For å kunne følge opp mine to sønner, har jeg tatt trener kurs i fotball(Trener II) og alpint (trener 3).

Har alltid interessert meg for idrett, mye mulig pga konkurranseinstinktet ??. Fant golfen i en terapisituasjon der jeg måtte skynde meg sakte og opprettholde fysisk aktivitet, og du kan trygt si jeg ble totalt hekta.
Elsker utfordringer som å få til det «perfekte».

Trener 1 junior elite - Glenn Furulund
Jeg fullførte trener 1 utdannelse fra Norges Golfforbund i 2012, og er en av tre frivillige trenere på Hauger. Jeg jobber for større oppfølging av spillere som akkurat har tatt veien til golf, slik at man alltid får instruksjon etter det nivået man er på.
Jeg har selv 7,5 i hcp, og spiller mye golf i løpet av sesongen, både selskapsspill og turneringer. Det er mye av denne erfaringen jeg har med meg inn i trenerrollen, og som jeg ønsker å overføre til kursdeltakere.
Min teori er at med større mestring i starten av golfkarrieren blir spillet morsommere, og man blir raskere en god golfspiller.

Trener 1 juniorer- Jenny Sjøgren
Jag älskar idrott och började redan som liten spela fotboll, som senare blev utbytt mot innebandy. När jag efter många år slutade med innebandy var det dags att hitta något nytt. Deltog på VTG kurs med Joachim på Hauger 2012 och har ända sedan dess älskat att träna och spela golf.

2019 genomförde jag Trener 1 kurs och hjälpte under året till på juniorträningarna. Man blir bra på det man tränar på, så för att bli bättre måste det vara roligt att träna.

Trener 1 juniorer- Jenny Karlsson
Slutförde trener 1 utbildningen 2019 och har hjälpt till på juniorträning och VTG kurs. Inspirerande att uppleva och dela andras glädje över att mästra golf. Golf för mig är magiskt när man känner att det är lätt och självklart och för att nå dit så krävs träning.

Som trener 1 resurs önskar jag att bidra till att nya golfare hittar motiverande träningssätt och att fler ska bli inbitna golfare. 

Trener 1 juniorer- Bror Gustafsson
Jag blev färdig med trener 1-utbildningen hösten 2014 och är frivillig tränare på Hauger golfklubb. Jag motiveras av att se barn och juniorer känna mästring i allt dom tar för sig. Mästringskänsla ger självförtroende och bidrar till att känna glädje inför idrotten man utför.

3 Områden som jag fokuserar på hos juniorerna på Hauger är; 
1. Korrigering av GUBBS (Grepp, Uppställning, Balans, Bollposition och Sikte). 
2. Övningar som skapar interaktion mellan juniorerna
3. Lära enkla övningar som man kan träna på egen hand