Ny på Hauger

Trening med mening

Som ny golfer er ikke det viktigste å trene mest, men best. Dette vil si at treningen din gir mening og at du selv vet hva du trener mot. Dette er alt fra struktur i treningen til å ha konkrete mål med treningen. Vi ønsker derfor å gi deg noen enkle øvelser og ideer som kan hjelpe deg med å bli en bedre golfer. Trykk deg inn på linkene for hver undergruppe for tips og triks for spesifikke områder ved ditt spill!


Trening på range

Et godt prinsipp å følge når du slår på rangen er å alltid sikte på noe. Et flagg, avstandsskilt, noe lenger bort som du skal slå mot, eller to ting du vil slå mellom, som illustrerer en fairway. Dette gir deg god feedback på om slaget er slått riktig. 
Prøv å lag deg en god rutine før slaget, som du kan bruke på banen. Dette kan være prøvesving, gå bak ballen og finn et sikte punkt og ting som gjør deg klar for salget. En god rutine skaper trygghet når du skal slå utpå banen, da har du jo gjort dette mange ganger før. 

Tips til trening på range her!


Trening på nærspill

Både nærspill og putting er områder hvor du virkelig kan spare mange slag når du er ute og spiller. Dessverre er dette noe mange synes kan være gørr kjedelig å trene på. Men, det skal ikke så mye til for å bli tryggere rundt greenen, finn frem en wedge og 2-3 baller og chip fra forskjellige steder til ulike flagg. Prøv å legg merke til hvordan ballen oppfører seg på greenen, ruller den mye, stopper den fort, hvordan forholder den seg til onduleringene? Når du blir vant til spinnen i ballen og hvor mye den ruller er det lettere å tenke seg hvor man bør lande ballen i forhold til hvor du vil den skal ende opp. 

Tips til trening på nærspill her!

Trening på putting

Det er ofte veldig kjedelig å legge igjen slag på greenen. Det er derfor viktig å skape en trygghet rundt puttingen din. Målet bør ikke alltid være å sette putten, men få den inntil hullet, så du bare kan «tappe» den i. Alle ønsker jo å se putten gå rett i hullet, men hvor ofte senker man en putt på 5-6 meter ++? Da kan det være et greit fokus å se for seg en sirkel på ca. 1 meter rundt hullet som du vil havne innenfor. 
Tren også på putter fra 1-1,5 meter, de virker kanskje greie, men kan fort overses. 
 
Tips til trening på putting her!

Spill på banen
 
Den beste trenigen for spill på banen er nettopp å spille på banen. Du trenger nødvendigvis ikke å spille 18 hull hver gang, 9 hull holder i massevis. Det er også mulig å bare spille 2, 3, eller 4 hull, men dette bør gjøres på tider det ikke er så mye trafikk på banen, vi vil jo ikke «ta fra» plassen til noen som vil spille 18 hull, og bare gå 4 selv. Ta gjerne en titt i golfbox før du drar ut, er det ingen eller få oppført den neste timen? Ta turen da vell! 
Det viktigste i starten er ikke hvor mange slag du bruker, men å bli vandt til og spille på banen. Du behøver ikke å ta med scorekort og telle slag, men prøv heller å kos deg og ha det gøy.

Tips til spill på banen her!

 
 
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her